Ahoj Rudo!
Technických změn je na FL dost, i zásadních. Třeba zmizeli servisně nepříjemné SBC brzdy, ačkoliv, uděláš a na léta nebo až 250 000km klid. Také vynikající nové "piezo" "EVO" čtyřválce! Uměli Euro4 bez DPF filtru a neznají zapékání vstřikovačů do hlav. Benzínový šestiválec 350 se dostal i do předfaceliftu a moc se nevyznamenal. V USA z toho byl soud. To vznětové vidlicové šestiválce se uvedli lépe, ale jejich udržování při životě se po létech ukazuje jako podstatně nákladnější než u řadového pětiválce OM647 a šestiválce OM648, které nahrazují. Ale vidlicové hliníkové šestiválce jsou tišší a Euro4, byť s DPF.
Já tam mám sice o stupeň lepší rádio než co si dal do odkazu, ale šipková navigace tak populární v německu je dnes těžký přežitek a to nemluvě, že na ni nejsou už dávno mapy. K autu jsem nedostal ani navigační médium, ale bylo by mi svojí aktuálností asi k ničemu. Jediné solidní moderní řešení jsou Comandy dodávané poslední rok výroby 2008/2009, jsou už totiž generace NTG 2,5 a umí to nativně BT lze tam dostat aktuální mapy, má to čtečku SD a lepší železo. Buď se smíříš s tím, že tam máš kdysi zajímavé, ale dnes pouze radio, nebo koupíš něco takového:
http://www.ebay.de/itm/122080607841?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT a nic levnějšího od číňanů němci nedoporučují. Naštěstí mám auto s UHI rozhraním a vypadá to, netestoval jsem to, že tam HF sada pro stařičký iPhone/3G/3GS umí také obyčejné BT, mám to totiž podle všeho spárované.
Ta Elegance nevypadá špatně, ale je to v podstatně načančaný Classic. Základní výbava nemusí mít vyhřívaná sedadla, ale já je nepoužívám. Jinak tam je podle mne pro normální ježdění všechno. Ano CLSo, kterým jsme se nedávno vraceli ze Stuttgartu vypadalo lépe a cingrlátek nebo strážných andělů tam byli 3 prdele, ale mně jde o podvozek, motor, sedačky, pohodlí, tichost, nějaký ten prostor a bezpečnost. Nechtěl jsem ani Airmatic, úplně stačí, že tam je NIVO, které má už 211tka řešené jako poloviční vzduchové pružení. Tam už žádná hydraulika není, jen měchy bez zásobníku.
EDIT: Důležitá poznámka, Comand tam jde doplnit, ale starý, protože nová telematická generace by musela být v celém autě. Takže tudy cesta nepovede...
EDIT2: Ty mapy pro APS 50 nejspíše budou.